Så vårdar du som vandrare dina fötter

När du vandrar mycket tar fötterna en hel del stryk. För att du ska ha fräscha och fina fötter är det bra att vårda dem ordentligt. Att investera i bra produkter anpassade för fötter är mycket bra.

När du är ute i naturen och går mycket belastas fötterna. Fötterna är tyvärr en kroppsdel som ofta glöms bort att ta hand om, ibland får vandringskängorna mer omsorg än fötterna. För att dina fötter ska orka bära dig genom alla dina olika vandringar behöver du ta hand om dem. Du kan beställa fotvårdsprodukter online för att ge dina fötter lite extra kärlek och omtanke. När du vårdar fötterna i förebyggande syfte minskar du risken att få diverse hudproblem, förhårdnader och sprickor.

Gör ett fotbad dagen innan vandringen

När du är en aktiv person och går mycket sliter du extra mycket på fötterna vilket gör det ännu viktigare att du tar hand om dem ordentligt. Om du vet att du ska ut och vandra kan du dagen innan ge fötterna en extra boost genom att tvätta, fila och smörja dem för att mjuka upp dem. Gör ett fotbad och mjuka upp huden innan du filar fötterna för att ta bort död och hård hud. Tänk på att inte fila för mycket. Efter det vårdande fotbadet smörjer du in dem för att ge huden fukt. Massera fötterna lite extra för att öka blodcirkulationen. Om naglarna är i behov av en klippning kan du göra det efter du har smörjt dem. Tänk på att inte klippa dem för korta, klipp dem precis vid hudkanten.

Satsa på bra strumpor och skor

När du vandrar är det bra om du har rena och fräscha strumpor. Om du ska vandra en längre tur med övernattning kan det vara en fördel att ta med dig rena strumpor för att kunna byta. Det är även bra att välja strumpor i ull eller merinoull. Bomullsstrumpor är inte att föredra då de håller kvar fukten och det är inte bra för fötterna. Att ha bra och ordentliga skor är också viktigt för att fötterna ska må bra.