Flytta till ett timmerhus i vildmarken

Vill du bo i ett hus som både är trivsamt att bo i och som klarar av högt ställda miljökrav? Vill du bo nära naturen? Då är ett timmerhus helt rätt alternativ för dig.

Om du när en dröm om att leva i samklang med naturen ställer du förmodligen också höga krav på vilken typ av hus du vill bo i. Så, bygg timmerhus och uppfyll dina drömmar om att bo mer i samklang med naturen. Läs vidare för att få reda på varför ett timmerhus är det bästa alternativet.

Bo naturligt i naturen

en artikel som publicerades i Allas går det att läsa om ett antal kvinnor som alla följde sina drömmar och flyttade ut i skogen. De hade alla olika förutsättningar och levde olika liv, men bar allihop på känslor av att de vanliga liv de levde var stressiga och skilda från naturen. Någon av dem ville leva ett självförsörjande liv i fas med naturen. Det kan helt enkelt finnas många skäl till varför du vill lämna livet i staden.

Vackert och hållbart byggda hus

Skälen till att många finner timmerhus såpass attraktiva är många. Det är en gammal teknik för att bygga hus som håller ännu. Det är inte bara det att tekniken håller fortfarande, hus som byggs enligt klassiska timmerhus-tekniker är enormt hållbara. Det finns timmerhus som byggdes på 1200-talet som står och används än idag. Få andra byggtekniker kan mäta sig med den beständigheten. Det fina är att inga spikar eller skruvar används för att bygga ett timmerhus. Istället läggs timret omlott, det är så att säga tyngdkraften självt som håller husets väggar på plats. Byggtekniken ger förstås också timmerhus ett väldigt karaktäristiskt utseende. Tekniken ger dock fler fördelar än så.

Timmerhus – miljövänliga, hållbara och energieffektiva

Har du en gång bott i ett timmerhus är chansen stor att du aldrig kommer att vilja bo i en annan typ av hus igen. En av de stora fördelarna med timmerhus är nämligen att deras inomhustemperatur är optimal i princip året runt. På vintern lagrar stockarna värme. På sommaren gäller det omvända, timret ger då en naturlig ventilation som håller temperaturen sval och trivsam även om luften kokar utomhus.